"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2013. április 11., csütörtök

Kukorica a ludas

Most már le merem írni, hogy Barnabim bírja az új tápszerét. Eltelt 6 hét, s most már csak azt eszi, nincs gond. A múltkori tüneteket pedig a kukorica okozta. Már jó ideje eszik kukoricagolyókat, gond nélkül. Aztán pár hete vettem kukoricatallért, ami puffasztott kukorica. Imádta! Meg se fordult a fejemben, hogy gondot okozhat, hiszen a kukoricagolyóktól nem lett baja. Aztán elolvastam a csomagolását újra mindkettőnek. A golyóban kukoricadara, a tallérban kukorica van! Fontosnak tartom ezt megosztani itt, mert ahogy sokáig én se tudtam, úgy talán mások sem tudják, hogy nagyon nagy különbség van a két összetevő között. Amíg a kukoricadara csak a kukorica belsejét tartalmazza, addig a kukoricából készült dolgok az egész kukoricát, s a külső részében van a legtöbb allergén. Így aki a darát bírja, még nem biztos, hogy a kukoricát is, s aki a kukoricát nem eheti, nem biztos, hogy a darát sem.
Ilyen kis kavalkádosan jutottunk el oda, hogy bő 1 hete nem evett Barnabim a kukoricatallérból, s azóta egyre jobban van. A náthája 3 nap alatt elmúlt, a széklete is elég hamar rendeződött, a bőrtünete pedig szinte rögtön megszűnt, ahogy a tallért nem kapta többet.
Jelenleg lekopogom, de végre jól van manóm. Jól alszik éjjel, jól eszik nappal (magához képest), szép a bőre, jó a széklete minden tekintetben. Remélem ez így marad, s akkor próbálkozhatunk a tojássárgáját, majd a gombát bevezetni.