"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2017. június 5., hétfő

Teljes kiörlésű Gofri (tej-, tojás-, glutén-, kukorica-, magtej mentes)

Már jó ideje akartam csinálni, de nem volt gofri sütőm. Aztán egy barátnőm felajánlotta, hogy kölcsönadja az övét, s rögtön egy RECEPTET is mellékelt hozzá, amit csak kicsit kellett módosítanom, hogy ehessem/ehessük.

Hozzávalók 8db kis gofrihoz:
- 75 gr hajdinaliszt,
- 75 gr (barna) rizsliszt,
- 50 gr gesztenyeliszt,
- 1 csapott mokkáskanál aszkorbinsav,
- 1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna,
- 1 csapott mokkáskanál só,
- 1 ek eritrit (én édesen szerettem volna a tésztát, de ez elhagyható),
- 1,5 dl rizstej (egyéb növényi tej),
- 70 ml szénsavas ásványvíz,
- 2 ek olivaolaj,
- 1 csapott evőkanál útifű maghéj 40ml vízben elkeverve

Összekevertem a száraz hozzávalókat, majd belekevertem a nedveseket és az útifű maghéjat is. Pár percet állt a tészta, ahogy az eredeti recept írta, addig felmelegedett a sütő. Utána pár percet sütöttem/adag. Az általam használt lisztek miatt jóval sötétebb barna lett, mint a hagyományos gofri, de finom.


Megcsináltam rizsmentesen is Danimnak, rizs helyett kókuszliszttel. Jóval több folyadékot vett fel, az összetevők így változtak:

- 100 gr hajdinaliszt,
- 50 gr kókuszliszt,
- 50 gr gesztenyeliszt,
- 1 csapott mokkáskanál aszkorbinsav,
- 1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna,
- 1 csapott mokkáskanál só,
- 1 ek eritrit (én édesen szerettem volna a tésztát, de ez elhagyható),
- 2 dl kókusztej,
- 1 dl szénsavas ásványvíz,
- 4 ek kókuszolaj,
- 1 csapott evőkanál útifű maghéj 40ml vízben elkeverve.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése