"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2014. augusztus 17., vasárnap

Gluténmentes szalonnás pogácsa (tej- és tojásmentes)

A feladat adott volt: sós nasit kellett a kislányomnak csinálni, de nem volt sok minden neki ehető alapanyag itthon, így improvizáltam.

200 g Nutri free mix per Pane
50 g reszelt nyers krumpli (kis lyukú reszelőn)
70 g nagyon apróra darabolt császár szalonna
1/2 s. Dr. Oetker expressz instant élesztő, hozzá egy kk cukor
kb. 150 ml langyos víz

Elkeverem a lisztet az élesztővel, majd a krumplival és a szalonnával. Annyi vizet adok hozzá, hogy jól gyúrható, közepesen kemény tésztát kapjak. A jól összedolgozott tésztát kinyújtom kb. 1 cm magasra, majd közepes formával vagy pohárral  kiszaggatom. Szilikonos sütőpapírra teszem, 10 percet pihentetem, a tetejét bevagdosom, lekenem olvadt margarinnal, majd hideg sütőbe rakom és akkor veszem fel a hőt 175 fokra. Addig sütöm, míg szép színe nem lesz.
Nagyon finom, puha pogácsa, másnap picit vízbe mártva,170 fokon pár percig merítve újra teljesen frissnek hat.