"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2014. január 4., szombat

Gluténmentes, tejmentes virslis sajtos korongok

A sajtos pogácsa kicsit felturbózott változata készült el ma reggelire. A recept szinte teljesen ugyanaz, de újra leírom, hogy ne kelljen visszakeresni.
Hozzávalók 2 kis tepsihez:
- 200gr gluténmentes liszt (nálam fele barna rizsliszt, fele hajdinaliszt volt),
- 2 dl Isola rizskrém,
- 120 gr tejmentes margarin,
- 1 tk só,
- 2 tk keményítő (kukoricakeményítőt használtam),
- 3 tk útifű maghéj,
- 40 ml víz,
- 1 natúr Viofast vagy Violife nevű sajtpótló,
- 4 db gluténmentes-tejmentes virsli (Aldiban kapható Efef virslit szoktam használni)

A száraz hozzávalókat összekeverem, az útifű maghéjat először a vízzel keverem össze, utána öntöm a száraz hozzávalókhoz. Belekeverem a rizskrémet és beleszórom a sajt felét lereszelve. Összegyúrom az egészet, ha még szükséges lisztezem, hogy ne ragadjon, majd lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtom és kis körformával kiszaggatom. A sajt másik felét kis szeletekre majd kockákra vágom, a virslit felkarikázom, majd minden kis pogácsa közepébe belenyomok egy virslit és a tetejére teszek egy szelet sajtot. 170 fokon 15 perc alatt készre sütöm, amikor pirulni kezd, kiveszem. A virsli nagyon feldobja az ízét, még a nem allergiás férjemnek is ízlett.