"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2013. november 21., csütörtök

Tejszínes gombapörkölt (tejmentes, gluténmentes)

Hozzávalók:
- fél kiló gomba,
- 1 kis/közepes fej hagyma,
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom,
- 2 tk pirospaprika,
- csipet bors, xilit,
- 3 tk vegamix (ha van Virágoskút ételízesítő, abból 1tk, vegamixből 2tk),
- 1dl rizstejszín

A hagymát apróra vágom, kis olajon, vizen felteszem párolni. A gombákat megpucolom, tisztítom és felvágom. A hagymához teszem a paprikát, sót, borsot végül a paradicsompürét, s miután összekevertem, ebben a pörköltalapban megforgatom a gombát. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadom a vegamixet, a csipet xilitet és közepes lángon félig lefedve puhára főzöm. Ha kell, még a vizet pótolom, de csak annyira, hogy épp ellepje, mert ha megpuhult a gomba, hozzáadom a rizstejszínt és azzal átforralom.
Gluténmentes tésztával vagy rizzsel tálalom.