"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2013. június 30., vasárnap

Dörmi mackó alacsony fruktóztartalmú változat, tej-, tojás-, búzafehérje mentes

Új kihívás olyan finomságokat készíteni, amik még a fruktóz diétának is megfelelnek, a candida diéta után se számtanak nagy bűnözésnek és még Buci is eheti őket. Meglepően egyszerűen sikerült mégis Lina egyik receptjét kicsit átvariálva :)
Az eredeti mackóreceptem ITT található.
Hozzávalók 4 nagy macihoz:
- 150 gr fehér tönkölyliszt,
- 100 gr tk tönkölyliszt,
- 150 gr eritritol,
- 1 tk szódabikarbóna,
- 1 tk útifű maghéj,
- 2,5 dl rizstej,
- negyed citrom leve,
- 1 dl olaj (repceolajat használtam),

Töltelék: fél tábla xilittel készült tej- és cukormentes étcsoki

A száraz és a folyékony hozzávalókat külön tálba öntöm, majd folyamatos keverés mellett összekeverem. Liga margarinnal kikenem a mackóformákat, megszórom egy kis fehér tönkölyliszttel a formát, majd beleöntöm a kellő mennyiségű tésztát. Minden mackóformába 3-3 kocka étcsokit nyomkodok, majd 180 fokon 20-25 percig sütöm.

Sajnos a fényképezőgépemet nem találom, így a képet később pótolom, de finom lett, hipp-hopp elfogyott.