"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2013. április 21., vasárnap

Mini pufi palacsinta (tej-,és tojásmentes)

Rettentő egyszerű recept, gyors és nagy örömet lehet szerezni vele az aprónépnek :)
Lusta reggel lévén az első vizespohárral mértem ami a kezem ügyébe került, azt is csak azért, hogy leírhassam utána a receptet.

2 pohár tönkölyliszt
nem egészen fél cs. sütőpor
2 pohár enyhén citromos víz
ha édesre csináljuk: vaníliás cukor /xilit, eritritol
ha kell, akkor olaj a serpenyő kikenéséhez.

Sűrű palacsintatésztát keverünk, evőkanállal a forró serpenyőbe adagoljuk, kis tenyérbe illő palacsinták lesznek, majdnem olyan, mint amiket láthatunk juharsziruppal falva az amerikai filmekben.
Ha nem rá szeretnénk tenni az ízesítőt, pl lekvárt, mással is fel lehet dobni (mazsola, csokidarabok, aszalt gyümölcs vagy sajt, zöldségek), akkor amikor belekanalazzuk a serpenyőbe, fordítás előtt beleszórjuk a palacsintába,majd utána forgatjuk. Ezzel a módszerrel gyakrabban kell ugyan kitörölni a serpenyőt, ha valami megolvad, de nem ég oda, mert csak pár pillanatig kell sülnie. Legközelebb kipróbálom sós lepénykének is (úgy a candida diétába is beleillik) :)