"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2013. január 4., péntek

Probiotikumokról - eredmény

Többen közösen utána néztünk, melyik probiotikum jó. Egyöntetűen a Bio Kult nevű probiotikum nyerte a választást, nem lehet véletlen az sem, hogy később egy oldalon is ezt találtam.

Ezentúl jó nagyon a vékonybél problémáira a Gastrovit N por, ezt fruktóz malabszorpciósok és laktózintoleránsok is fogyaszthatják.

Bár a Bio Kult gyerekeknek is adható, azért megnéztük a kimondottan gyerekeknek készült probiotikumokat is. A Protexin restore  nyerte a "versenyt",  7 féle jótékony baktériumtörzset és 10 a 9-iken élő csíraszámot tartalmaz, benne van a fontos B. infantis és L. acidophilus is. A Pro Gastro kidről sok honlapon sajnos téves az információ, mert nem tartalmazza a B. infantis-t, csak a L. acidophilust, és összesen 6 féle baktériumtörzset. Viszont ezeket 10 a 9-iken mennyiségben.
Saját észrevétel, hogy a fruktóz malabszorpciós fiaim a Proetxin restore-t nem bírták, abban nagyon sok (99%) a frukto-oligoszacharid. Ez a probiotikumok prebiotikuma, azaz a jelenléte fontos a probiotikumban, de a furktózos gyerekeknél szerintem fontos, hogy akkora mennyiség legyen csak benne, amennyit a probiotikumok hasznosítani is tudnak, így nem okoz gondot.