"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2012. augusztus 1., szerda

Köleses egytálétel

Hozzávalók:
400gr hántolt, mosott köles
400gr csirkemellfilé
2 db tv paprika
5 gerezd fokhagyma
4 db répa
fűszerek, olaj, só

A csirkemellet kockára vágjuk, a fokhagymát és a paprikát felaprítjuk. Az egészet kevés olajjal kikent serpenyőben megpirítjuk, pici vízzel felengedjük és pároljuk, közben megsózzuk és ízlés szerint fűszerezzük. Nálunk Marcipán miatt csak petrezselyem, kurkuma, pirospaprika került rá, de finom lett.
Amikor a kis vizet elfőtte, beleöntjük a kölest, egyben átforgatjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Megsózzuk újra, és félig fedve közepes lángon főzzük.
Eközben a répát megpucoljuk és karikákra vágjuk, odatesszük párolni egy külön edénybe.
Amikor a köleses hús elfőtte a levét, újra felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, s közben néha megkeverjük. Nekem összesen 4x kellett vízzel felöntenem, így megpuhult de nem maradt vizes. Az utolsó vízzel felöntés alkalmával a répát is beleöntjük, együtt főzzük az utolsó pár percben.

Finom, tápláló és egészséges. Kölesről ITT olvashattok.