"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2012. február 29., szerda

Tej- és tojásmentes meggyes piskóta

A piskóta receptet innen vettem, de igyekeztem kicsit egészségesebben csinálni.
Így a hozzávalók:
2,5dl 100%-os almalé,
50gr xilit,
50gr nádcukor, (nem mertem 100%-ban xilittel csinálni, mert köztudott, hogy nagyobb mennyiségben hashajtó lehet, és a gyerekeknek sütöttem)
fél citrom leve,
250gr fehér tönkölyliszt,
1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 csipet só,
1 mokkás kanál szódabikarbóna,
6 evőkanál repceolaj,
egy üveg magozott meggybefőtt
Az almalevet a cukorral, xilittel, citromlével és vaníliás cukorral habosra kikevertem. A lisztet, sót, szódabikarbonát és sütőport egy másik tálban összekevertem, ráöntöttem a cukros-almalevet, csomómentesre kevertem. Beletettem a 6 evőkanál olajat, átforgattam még a tésztát és sütőpapírral bélelt tespibe öntöttem. Beleszórtam a lecsöpögtetett meggyet, majd sütőben 175 fokon tűpróbáig sütöttem. Ui.: nekem kicsit édes lett, de férjem és fiam szerint így jó :)

5 megjegyzés:

  1. Szia! Érdekelne esetleg tudnál mondani vmi sütési időt, ugyanis 2 gyerek mellett könnyebb lenne a sütőórát beállítani mondjuk 20 percre és akkor nézném meg fogpiszkálóval! Köszönöm szépen a választ! Etus

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen!

    VálaszTörlés
  3. milyen magas lett? És érdekelne hogy tortát evvel a receptel csináltál e már?

    VálaszTörlés
  4. Nem tudom megmondani, milyen magas lett, a képről látszik, mennyire jött fel. Tortát csináltam belőle, de akkor meggyet nem tettem bele, csak a natúr piskótareceptet készítettem el, s rá tettem krémet-gyümölcsöt.

    VálaszTörlés