"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2011. július 12., kedd

Tésztasaláták

Ebben a nyári melegben elég valami egyszerű ebéd. A zöldségeket leginkább levesben eszik meg a fiúk, amit nem igazán kívánunk 30 fokban, így jutott eszembe, hogy párolt zöldség tésztával keverve milyen jó lehet. Ma kelbimbót pároltam, durumtésztát főztem ki. Az egészet egy kis laktózmentes tejföllel öntöttem le és petrezselyem, vegamix, őrölt bors került rá. Ízlett a fiúknak!
Legközelebb rízstejszínnel és karfiollal-brokkolival tervezem elkészíteni, de pont az a jó az ilyen tésztás ételekben, hogy mindent lehet bele tenni, amit csak az ember talál otthon. Pritaminpaprikával is el tudnám képzelni, vagy paradicsommal is. Tulajdonképpen egy sütés nélküli rakott tészta, egészséges, könnyed, de laktató étel. A párolásnak köszönhetően pedig az értékes anyagokat is megőrzik a zöldségek! Sűrűbben fogok csinálni!